Alla inlägg under maj 2011

Av Sofia - 16 maj 2011 23:23

Under samma rubrik fann jag denna bild i min systers blogg. Den är tagen i helgen och föreställer mina päron. Inga konstigheter!

Genrepet gick helt OK! Funderar dock på att sjukanmäla mig imorgon också. Huvudet är tungt och halsen kliig. Men premiären blir säkerligen A to the mazink i alla fall!

ANNONS
Av Sofia - 16 maj 2011 13:53

I helgen har det putsats, tajtats till och bara nötts. De sista förberedelserna är kirrade! Vi välkomnar morgondagens premiär med öppna armar! Nu börjar det riktigt roliga!


     


Efter utpulsen igår knatade väl valda delar (vi som ställde upp) av gräddan hem till Åsa för att baKabullar till föreställningsfikat. När jag till sist nådde min port vid 02.00-snåret insåg jag att jag glömt mina nycklar i logen. Smidigt! I sådana stunder är det skönt att man har så fina vänner i samma hus. Tack!


Som sagt! Premiär imorgon. Bush, Obama och Jane Fonda kommer. Gör du? Boka din biljett här.

Samtliga bilder tagna av Åsa.

ANNONS
Av Sofia - 14 maj 2011 18:28

        


”Det spelar ingen roll om du kommer hem med en fyrtioplussare eller ens med en annan kvinna! Så länge du är lycklig.” Ungefär så lät min käre fars framtidssnack med mig i julas. Ändå fortsätter mina föräldrar ständigt hävda att det bara finns en man god nog åt deras förstfödda. Den mannen heter Linus.  

 

Jag kan förstå deras resonemang. Linus är stabil, otroligt godhjärtad och fin på alla sätt och vis. Om jag skulle äkta karln skulle jag få de optimala svärföräldrarna och en kalaspingla till svägerska på köpet. Linus är dessutom killen som alltid ställer upp.  

 

Som tidigt i våras till exempel. Pappa hade som så många gånger förr fyndat på Blocket. Denna gång var det ett riktigt åbäke till dator som skulle hämtas ute i tjotahejti. ”Den är bärbar på så vis att den går att bära…” Linus var självklart snabb med att både skjutsa mig dit, frakta hem monstret och hjälpa mig bära upp det till lyan. Och ingenting skulle han ha för’t.  

 

Sådan är han. Han var för övrigt min absolut första kärlek, för att inte nämna mitt första riktiga hångel.  

 

På måndag åker Linus till Afghanistan. Han ska jobba som någon slags bodyguard inom det militärpolisiära. Han blir visserligen bara borta i tre månader. Men ja. I alla fall. Det känns ju sådär.  


Ikväll ska vi i alla fall avskedsfesta honom - AghaniStyle! Nu kör vi!

Av Sofia - 14 maj 2011 02:34

Idag hittade jag en del apagamla grejer på min mail. Bland annat alster jag måste ha skrivit någon gång under högstadiet. Tänkte bjucka på en "krönika", generös som jag är! Njut!


Den söta flickan  

Vart tog den lilla söta flickan vägen?! Silikonbröst, smink, korsetter, barbie-kroppar,  ansiktlyft, hårborttagning, bantningskurer, hårfärgning, stringtrosor, tajt-som-ett-korvskinn-mode och fettsugningar. Var kommer våra skönhetsideal från egentligen?


Tjejtidningar, TV, reklamaffisher på stan och t.o.m disneyfilmer spelar nog in en hel del, för att inte tala om Actionmen och Barbie! Att man får en Barbie-bild av världen redan som 5-åring är nog inte det bästa och sen när man blir tonåring tittar man på MTV och ser Britney Spears strutta runt med sin perfekta lilla magrute-mage och det är väl klart att man tänker "Tänk om jag hade den magen, jag skulle få alla killar i hela världen!" eller "Man kanske skulle börja träna/banta." Men funkar världen verkligen så? Ska man behöva göra tio plastikoperationer och gå halvt naken för att vinna popularitet? Ska man behöva stå framför spegeln tre timmar om dan för att kladda på sig femtio kilo smink?Alla vet väl att ingen är så perfekt som brudarna på H&Ms reklamskyltar! Näst intill alla fotomodeller går igenom en förvandling genom datorerna innan skrivarna spottar ut de perfekta modellerna på affisherna. De retuscheras totalt, alla celuliter tas bort, man drar in magen, fixar till rumpan, gör ögonvitan vitare och mycket, mycket mer. Men varför gör de som de gör? Varför ska alla fotomodeller vara så perfekta?Tjejtidningen Frida tar ibland med en "mullig" tjej i sina repotage, men när dom väl gör det så förstoras det upp med "Mulliga tjejer kan också" och "Jag mår bra trots min övervikt." Varför? Kan de inte fota en tjej med kurvor utan att hon ska hamna under en sådan rubrik?Jag läste om en kille i Silikon som inte alls trivdes med sitt utseende och han drog upp det här med tubsockorna. "Som kille bullar man ju gärna upp skrevet innan man går ut, det är inte klokt vad tjejer går på. Sedan halar man in kapet, kanske med hjälp av en bjuddrink och väl hemma släcker man lampan och hoppas att hon inte upptäcker bluffen."

Varför killar och tjejer, varför? Man måste inte vara perfekt, man måste inte ha tio kilo smink och BH-inlägg och det här med tubsockorna, är inte det lite överdrivet sjukt!? Tubsockor funkar till sportskor och inget annat! Punkt slut. 


-Sofia Lundqvist, cirkus 14 årAv Sofia - 12 maj 2011 09:12

Foto: Anna Daghall

Hur ska det gå? Ska Nixon få Jane Fonda? Ska Chi Minhs plan fungera? Kommer vi få höra Geroge Bergers sköna stämma? Kommer kriget få ett slut?


Det drar ihop sig inför premiären den 17 maj! Missa inte den spännande upplösningen av detta rörigt roliga drama.


Slå på djungeltrumman - sprid ordet! Säkra din biljett här.

Av Sofia - 11 maj 2011 23:43

  Jag köpte två.

Av Sofia - 11 maj 2011 11:06

"Det var då det slog mig att det faktiskt

 är en bit av deras barndom som försvinner idag."


 

Mamma har alltså informerat alla om det här, utom undertecknad. Blev alldeles tårögd när jag läste det nyss. Åh. Whyyyy??

Av Sofia - 10 maj 2011 21:19

Såhär glada var vi, SöderSpexets G.U.Dar, på terminstartsmässan första skoldagen i höstas. Vi gjorde reklam för verksamheten vi just fått ansvar över.


Nu är det mindre än en vecka till premiär. Det brinner i knutarna och det skulle inte vara en överdrift att säga att vi drabbas av diverse slanganfall av panikvirrvarvsart titt som tätt.


Jag och Annika har setts mycket i år. Vi bor i samma hus, chefar över samma organisation och jobbar på samma arbetsplats - ändå tröttnar vi inte på varandra (eller jag blir åtminstone aldrig trött på henne....) . Hon håller min hand, peppar mig när det känns knepish och är en så himla fin vän i allmänhet.


Hon gick precis hem (tre trappor upp) från mig.


Jag: Vi ses imorgon!

Hon: Ja, och sen på torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, kanske inte på fredag, men på lördag och söndag!


True that! G.U.D vad konstigt tomt det kommer att kännas när det här är över...


Idag hade vi för övrigt personalmöte med sushibjudning. Fett med trevligt. Nu är sommaren någorlunda uppstyrd. Känns soft. Jag ska åka till Gotland och Malmö med jobbfamiljen och i oktober blir det en liiiiten liiiten tripp till Egypten. JAAAAA!!!

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

följ bloggen

Följ norrlänning i fjollträsk med Blogkeen
Följ norrlänning i fjollträsk med Bloglovin'

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se