Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 19 augusti 2010 13:30

Efter en utekväll på Rex tappar folklivsfanatikern Johanna fattningen och ger mig en rejäl avhyvling på grund av mina fjollträskfasoner.

Sen sist har jag annars hunnit gå vilse på Haga mitt i natta, haft sönder ett fryshandtag, födelsedagsfikat hemma hos Emmelie, druckit te hos Sofia 2, bakiskäkat med stjärnan i videon, ätit middag med mina favoritkillar Martin och Nils, samt varit med om en biljettkontroll på kustbussen (!).

Av Sofia - 16 augusti 2010 19:44

I lördags hölls den årliga surströmmingsskivan på Fredsgatan. Lundqvist/Eriksson vann brännbollen med hästlängder, morbrors mission var att supa ner mig (great success!) och moster skulle en gång för alla bevisa att hon kan jonglera. Allt var precis som sig bör med andra ord.

   

           

Igår var det fars släkt att få en bit av kakan. Det bar av till Skellefteå för firandet av lilla Cleos välkomstfest. Kära återseenden, utsökt mat och finfint väder väntade där. Lilltjoppan växer som en annan tok!


           


     

Cleo med mamma och faddrarna.


Det känns minst sagt skönt att vara hemma. Tack för en fin helg allesammans!


Av Sofia - 14 augusti 2010 13:58

Sist jag var hemma försökte jag övertala min kära far att sätta trimmern i kalufsen - min alltså. Då vägrade han. Idag var han inte lika svårövertalad.


Oj, det blir kort det här....

Shit, nu ser man svålen!

 Jämarns vilken skarv det vort här...


 


Men äpplet faller som sagt inte långt från trädet. Precis som det står på min mafiosos tröja kände jag. Nu laddar jag inför surströmming och dunk med släkten. Härligt att vara hemma? Oooo-ja!


Av Sofia - 14 augusti 2010 02:06

Jag avundas inte ens de som för tillfället hänger på Way out west. Bob Hund aeger! Jag blev svettig och studsade och flöt iväg. Poesi! Sen blev det öl med B-rudarna på Söder och nu är jag packad och klar för hemfärd imorgon. Norrland! Life is good.

Av Sofia - 13 augusti 2010 08:07

I onsdags hade Hanna och Michaela styrt upp värsta mysiga kräftskivan på deras innergård. Långbord, trevligt folk och ljusslingor är allt man behöver!


Efter kräftandet skulle vi dra en sån där Stureplansrepris. När vi kom fram till stället var jag med om något jag aldrig har varit med om tidigare. Jag blev nekad i dörren. Anledningen? Jo, men så att jag var tydligen uppenbart för berusad. Jag misstänker nästan att det snarare hade att göra med att jag inte hade rätta kavajen, frisyren eller skorna heller för den delen. Men vad vet jag? Först kände jag mig kränkt men det vill jag inte unna dem. Hädanefter får jag helt enkelt hålla mig på min kant av stan!


Ikväll blir det Bob Hund på Grönan. Här ska röjas!

Av Sofia - 11 augusti 2010 12:01

Under Daniel och Lollos helgsvistelse bakade vi pizza två gånger och där snackade vi verkligen extra allt! Bacon, annanas, majs, tacofärs, fetaost, cheddarost, tomater, paprika, lök, bearnaise och mycket mycket mer körde vi på en tunn botten. Det var förskräckligt fettigt gott!

Ugnen kom till användning fler gånger också. Här i ett desperat försök att torka min telefon som dränktes framför rocklegenderna på Sonisphere. Det gick sådär. Ny lur inhandlad nu!

Fler regnefterverkningar var alla blöta skor i min hall. Daniel fick trycka på sig mina flip-flops när han skulle gå och handla eftersom hans gympisar var dyngsura. Gissar att han kan ha fått en del blickar på fin-Coop här i Huddinge the Hood.

Igår var jag och Annika och såg Marit Bergman på Grönan. Hon är en fantastisk sångerska och låtskrivare! Hon körde dock på sitt lugnaste vis igår och vi var nog mer sugna på att röja loss. Trevligt var det givetvis ändå. Adios Amigos!

Av Sofia - 10 augusti 2010 13:17

Det som skulle bli en lugn kväll blev något helt annat. I vanlig ordning med andra ord. Jag och min producentpartner tillika kollega Annika och några av hennes kompisar såg Tingsek lira igår. Shit vad han röjde!


Efteråt träffade jag Skellefteå-Hanna och Janne och ölade på i fin takt på Debaser. Även Tingsek letade sig dit och efteråt hamnade vi av en slump vid samma bord som hela halva bandet på Donken. De var trevliga pojkar må jag säga!

Av Sofia - 8 augusti 2010 16:25

 


Det löste sig med Sonisphere igår. Kussen fixade! Det var blött. Vid tredje låten på Iggy Pop brakade helvetet lös. Det kändes seriöst som att stå i en dusch med fullt sprut. Jag hade aldrig kunnat drömma om en sådan lerorgie på en endagsfestival.


Jag härdade och såg några låtar av Alice Cooper och sedan drog jag mig in till stan för att snabbtorka och trycka i mig en burgare. Missade med andra ord Mötley Crüe, men de såg jag förra sommaren och det var dessutom nödvändigt för att  palla med Iron Maiden.


På det hela kan jag säga att det var en fantastisk upplevelse. Trots vädret och att de sistnämnda nästan bara spelade nya låtar. För mig som inte är en Maiden-fantast var detta så klart olyckligt, men stämningen och scenshowen vägde upp allt! Det var mäktigt.


Under hela konserten var det uppehåll (tack och lov), men sedan drog det tyngsta blixtochdundervädret jag någonsin upplevt igång. I tunnelbanan rådde översvämning och vattnet forsade ner för rulltrapporna. Och alla 47.000 mer eller mindre hårdrockande stämde upp och sjöng Always look on the bright side of life. Det var som poesi.


I morgonens dusch kände jag ren avsky. Jag vill aldrig mera vara blöt.

 


 



                                                                                                  Bilderna är snodda från Expressen.

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Skapa flashcards