Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

the surströmmingsskiva

Av Sofia - 25 augusti 2009 17:23


Jag avslutade min norrlandsvistelse med släktens årliga surströmmingsskiva, The surströmmingsskiva! Brännboll är tradition. Familjerna möts (vi vann en solklar seger om man räknar antalet utebränningar) och sedan vankades det gammfisk, öl och shottar för hela slanten! Himla skojsigt.Morbror hade dessutom inhandlat en alkomätare (ja, jag var bland de värre och blåste 1,11 redan vid middagen). Men min kära moster tog ändå priset när hon blåste ungefär femtioelva gånger på raken i ett desperat försök att få ner procenten. Behöver jag tillägga att det inte gick sådär väldans bra? Sist men inte minst såg vi videofilmer från sent 80-tal. Fatta vad mina päron, mostrar och morbröder har varit unga en gång i tiden! Jisses.Jag var för övrigt snudden från att missa flyget i går. 06.00 vaknade jag. Så lagomt när planet lyfter 06.30 Panik och iväg! Med nöd och näppe hann jag som planerat till lektionen på Södertörns kl. 09.00 Bra jobbat Sofia, bra jobbat!


(Bilderna är snodda från mamma eftersom min dator är på verkstan och förhoppningsvis ska vara som ny om en sisådär tre veckor.) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 10 oktober 2012 20:56

Jag har bestämt mig för att lägga ner det här. Det innebär ju inte någon dramatisk förändring i och för sig, men jag tänkte ändå göra er uppmärksamma på att jag gör slut med bloggen - här och nu. Mitt liv är fullt av uppdateringar i alla fall och här...

Av Sofia - 12 september 2012 21:19


Amsterdam var tamejtusan hundra gånger vackrare än jag föreställt mig. Egentligen har jag bloggat rätt mycket om det redan så jag ids inte riktigt dra hela storyn, men några tidigare opublicerade guldbilder och ett filmklipp kan jag bjucka på! För al...

Av Sofia - 26 augusti 2012 16:39

Crikus tre veckor har passerat och tiden springer förbi som en annan Bolt såhär mot höstkanten.   Sen sist har jag hunnit ta med mig en hel drös 60-talister från kontoret på Iggy Pop. Great success! Jag blev samma vecka varse om att en av 70-t...

Av Sofia - 6 augusti 2012 20:08

             Jag hade tänkt stanna hemma (läs: i norr) typ en och en halv vecka. Det blev en hel vecka till. Man fastnar lätt där. Och jag hade aldrig bytt ut lugnet, korsordslösingen på stugverandan, badtunnebaden, kantarellplockningen, hjo...

Av Sofia - 27 juli 2012 20:43

En  så kallad lucköppning (man kan lära sig många nya ord av Systembolagets tonårsparlör) och Popkryss på TC med min Partykärna och mysigaste Renlund senare. Kvällen slutade med en morgon och Whiskey soda, käk och Othello hemma hos Nils. Efter det ha...

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

följ bloggen

Följ norrlänning i fjollträsk med Blogkeen
Följ norrlänning i fjollträsk med Bloglovin'

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se