Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

lagd till vila

Av Sofia - 12 januari 2009 16:09


I dag har vi begravt vår lilla gammelmormor i Vännäs. Jag bröt i hop det första jag gjorde när jag klev in i kyrkan och såg kistan. Det var först då jag förstod att det var på riktigt.


I går tog jag bort mitt röda nagellack det sista jag gjorde innan jag gick och la mig. Jag kommer ihåg när gammelmormor brytit lårbenshalsen och låg på sjukhuset. Jag och mamma var och hälsade på henne. Gammelmormor tog min hand i sin och sedan spännde hon ögonen i mig och sa:


– Men Sofia! Vad har du gjort på naglarna? ...Syndigt.


Sedan log hon lite lurigt och började skratta. Precis som någon uttryckte det på minnesstunden var hon alltid brutalt ärlig och rakt på sak. Hon kunde säga saker som sårade, men hon hade alltid glimten i ögat och ville alla väl.


Jag brukar sällan be i kyrkan, men i dag gjorde jag det. Jag bad min gammelmormors favoritbön, Gud som haver barnen kär, medan tårarna rullade på min kind.

 
ANNONS
 
Ida

Ida

13 januari 2009 17:01

Jobbigt med begravning! Vila i frid nu gammelmormor...

http://storasysteryster.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 10 oktober 2012 20:56

Jag har bestämt mig för att lägga ner det här. Det innebär ju inte någon dramatisk förändring i och för sig, men jag tänkte ändå göra er uppmärksamma på att jag gör slut med bloggen - här och nu. Mitt liv är fullt av uppdateringar i alla fall och här...

Av Sofia - 12 september 2012 21:19


Amsterdam var tamejtusan hundra gånger vackrare än jag föreställt mig. Egentligen har jag bloggat rätt mycket om det redan så jag ids inte riktigt dra hela storyn, men några tidigare opublicerade guldbilder och ett filmklipp kan jag bjucka på! För al...

Av Sofia - 26 augusti 2012 16:39

Crikus tre veckor har passerat och tiden springer förbi som en annan Bolt såhär mot höstkanten.   Sen sist har jag hunnit ta med mig en hel drös 60-talister från kontoret på Iggy Pop. Great success! Jag blev samma vecka varse om att en av 70-t...

Av Sofia - 6 augusti 2012 20:08

             Jag hade tänkt stanna hemma (läs: i norr) typ en och en halv vecka. Det blev en hel vecka till. Man fastnar lätt där. Och jag hade aldrig bytt ut lugnet, korsordslösingen på stugverandan, badtunnebaden, kantarellplockningen, hjo...

Av Sofia - 27 juli 2012 20:43

En  så kallad lucköppning (man kan lära sig många nya ord av Systembolagets tonårsparlör) och Popkryss på TC med min Partykärna och mysigaste Renlund senare. Kvällen slutade med en morgon och Whiskey soda, käk och Othello hemma hos Nils. Efter det ha...

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

följ bloggen

Följ norrlänning i fjollträsk med Blogkeen
Följ norrlänning i fjollträsk med Bloglovin'

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se